Woordkunstenaar

Tijdens een recente mooie trainingsdag met als thema ‘vreugde’, kwam ik in gesprek met een vrouw die over haar missie vertelde.

Ze werkt in het basisonderwijs en had onlangs haar coachingspraktijk opgericht om het onderwijzende personeel weer te laten verbinden met de kinderen. Niet alleen een lesje draaien, maar weer echt connecten.

Wat een mooi streven! Op haar vraag wat mijn motivatie was om deze training te volgen, gaf ik aan om vanuit mijn coachingspraktijk iedereen gewoon een fijner leven te gunnen.

Door mijzelf als mentor en als coach in te zetten, om ze tot een mooi inzicht te brengen om zo gewoon blijer door het leven te kunnen gaan. Ook vertelde ik over mijn nog te ontvouwen plannen voor 2020 en toen sprak ze de memorabele woorden uit: ”jij doet aan ontfermen”.

Ohhhhh, wat mooi! Ik ben als coach eens in een review ‘woordkunstenaar’ genoemd en dat vond ik zo’n treffende benaming. Ik hou namelijk van woorden, praten en creativiteit. En ‘ontfermen’ hoort daarbij. Maar als je het woord loskoppelt, krijgt het een hele andere betekenis. 

Net als ont-moeten of ont-spannen en dan ook ont-fermen. Prachtig. Op deze manier zijn ze zo lekker dubbel te gebruiken; alleen dan met een totaal andere betekenis. Net als jouw overtuigingen.

Na ons goede gesprek zal je ook de andere kant van je hardnekkige gedachten gaan zien, met een totaal andere betekenis. Tot gauw?

Plaats een reactie